fallback

Адванс Екуити Холдинг планира трикратно увеличение на капитала

Днес Комисията за финансов наздор одобри проспекта за увеличение на капитала на дружеството

17:43 | 15.08.07 г.
Автор - снимка
Създател

Днес Комисията за финансов наздор одобри проспект за увеличение на капитала на Адванс Екуити Холдинг. Компанията планира увеличение на капитала с 23 968 568 акции, всяка с емисионна стойност от 1,08 лв. и номинал от 1 лв.

Средствата от увеличението на капитала ще бъдат използвани за финансиране на нови инвестиционни проекти, както и за обезпечаване инвестиционните програми на съществуващите дъщерни дружества, уточняват от ръководството на компанията. В момента Адванс Екуити холдинг подготвя инвестиции в два нови проекта в сферата на телекомуникациите, като от дружеството очакват поне единият от тях да се реализира до края на тази година.

Увеличението на капитала на Адванс Екуити Холдинг ще започне през втората седмица на септември с търговия на права на БФБ-София. Всяка от регистрираните към момента 11 984 284 акции ще дава право на притежателя си да запише две нови акции от увеличението. За успешно ще се счита увеличение на капитала, при което са записани не по-малко от 18 000 000 нови акции. Процедурата по увеличението на капитала ще се обслужва от ИП Карол.

Ако бъдат записани всички предложени акции капиталът на дружеството ще достигне 35,95 млн. лв.

Досега Адванс Екуити е придобила участия в шест частни фирми, като е инвестирала над 90% от набрания през миналата година финансов ресурс. Това са дружествата Енерджи Инвест, което управлява проекти в сферата на възобновяемите енергийни източници, Енерджи Ефект, осъществяващо дейност в областта на енергийната ефективност, Агро Тера Север, работеща в сектора на земеделието, Енеси – дистрибутор на компресиран природен газ, Проджект Истейт, развиващо индустриални, търговски и бизнес имоти, както и СЕП България, която разработва проект за оператор на система за електронни разплащания, базирана на използването на мобилни телефони.

Днес акциите на Адванс Екуити поевтиняха с 1,8% до 1,09 лв. при изтъргувани 450 лота.

Свързани компании:

Адванс Екуити Холдинг АД (в ликвидация)(ADVE)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:34 | 27.08.22 г.
fallback