fallback

Туристите в Кранево с 40 на сто по-малко от миналото лято

Сезонът е частично спасен от летовниците от съседна Румъния

09:13 | 14.08.07 г.

Туристическият сезон в Кранево е значително по-слаб в сравнение с лятото на 2006 г. С 40 на сто по-малко са туристите в курортното селище през летните месеци тази година, съобщи Стефан Няголов, председател на съвета по туризъм в Кранево, цитиран от БГНЕС.
Според запознати ситуацията е подобна и в останалите курорти, дори в Албена и Златни пясъци. На практика липсват автотуристи от Полша и Чехия. Рядко се виждат и граждани на Сърбия и Македония. Автотуристите са основният поток от летовници в Кранево, каза Стефан Няголов. На организирана почивка идват основно деца.
Частично спасиха сезона летовниците от съседна Румъния, но дори и техният брой намалява след първата вълна при приемането на страната ни в ЕС. Средата на август е пикът на туристическия сезон, а във всички хотели в Кранево има свободни места. Това не е нормално, още повече, че туристите ще започнат да напускат Кранево след около десет дни, коментира Стефан Няголов.
Около 15 хил. са леглата в почивните станции, хотели и квартири в курортното селище. 40% от тях не са заети. Основната причина е лошата инфраструктура, смята председателят на съвета по туризъм.
Въпреки предприетите ремонти и реконструкцията на главния път курортното село продължава да прилича на строителна площадка. Голяма част от проблемите са от години. Встрани от новоасфалтираната централна улица се разкрива гледка на покрити с дупки пресечки. Неколкократно през последните месеци е протичал мръсния канал на централната улица. На почти всяка пресечка има по един недовършен строителен обект.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:44 | 08.09.22 г.
fallback