fallback

Близо 1000 фирми с интерес към европрограмата за човешки ресурси

Общият бюджет на програмата е 35,2 млн. лв.

14:13 | 13.08.07 г.
Автор - снимка
Създател

Общо 970 работодатели от София, Благоевград, Русе и Ловеч са участвали в проведените от Агенция по заетостта през изминалата седмица информационните дни по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. До края на тази седмица такива дни ще се проведат и в Монтана, Пловдив, Хасково, Бургас и Варна, съобщиха от социалното министерство.

Работодателите получават информация за Схемата за отпускане на безвъзмездна финансова помощ, специфичните изисквания и Насоките за кандидатстване, както и разработването на бюджета, какви са сроковете за подаване на проектните предложения и необходимите документи.

Целта на програмата е предоставяне на квалификационни услуги и обучения за заети лица в микро, малки, средни и големи предприятия, с цел повишаване на производителността на труда и създаване на условия за устойчива заетост, а така също и подобряване на адаптивността на заетите лица. Програмата се фокусира и върху нуждата за подобряване на уменията на нискоквалифицираните възрастни работници, удължаване на активната им трудова дейност и адаптиране към икономиката на знанието.

В програмата могат да кандидатстват образователни институции, обучаващи институции/организации, работодатели, социално-икономически партньори.

Дейностите, които ще се финансират са обучения за придобиване или повишаване на професионалната квалификация, IT обучения, чуждоезикови обучения и др.

Общият бюджет на програмата е 35,2 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:52 | 19.08.22 г.
fallback