fallback

БАИФ е назначил Уникредит да оцени алтернативите пред пакета й в БАКБ

Става въпрос за дял от 53,88%

16:59 | 10.08.07 г.

ТБ Българо-Американска Кредитна Банка АД (БАКБ) е получила уведомление, че Съветът на директорите на Българо-американския инвестиционен фонд (БАИФ) е назначил UniCredit Markets & Investment Banking да оцени алтернативите във връзка с остатъчния пакет от акции на БАКБ, притежавани от БАИФ. Става въпрос за дял от 53,88%. "Засега нямаме такива планове, но утре е нов ден" бе отговорът на въпроса "Планирате ли продажбата на още акции от БАКБ, за да увеличите free-float-а от сегашните 16%?", зададен от Investor.bg в интервю с главния изпълнителния директор на БАИФ Франк Бауър, публикувано на 16 юли тази година.

От излизането на БАКБ на борсата през пролетта на 2006 г. акциите й са поскъпнали със 147%. Ръстът за последните 6 месеца е 35,74%, а за последния месец вече има спад от 8,42% до средна цена от 81,67 лв. в днешната търговска сесия на БФБ-София.

UniCredit Markets & Investment Banking е инвестиционно поделение на италианската банка Уникредит, част от която в България е Уникредит Булбанк, в която се сляха Булбанк, Ейч Ви Би Банк Биохим и Хеброс банк.

 

Свързани компании:

ТБ БАКБ АД(BACB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:14 | 13.09.22 г.
fallback