fallback

Правата на КТИ Съединение ще се търгуват от 20 август

Увеличението от 2 млн. лв. на 3 млн. лв. бе гласувано от акционерите на дружеството в началото на март

12:52 | 10.08.07 г.
Автор - снимка
Създател

Правата от увеличението на капитала на Компания за технологии и иновации Съединение АД ще се търгуват на БФБ-София от 20 август, съобщават от борсата.

Крайната дата за тръговия с правата на борсата е 31 август, а аукционът за неизползваните права е насрочен за 13 септември. Акции от увеличението ще могат да се записват от 20 август до 26 септември включително.

Увеличението от 2 млн. лв. на 3 млн. лв. бе гласувано от акционерите на дружеството в началото на март. За записване ще бъдат предложени 1 млн. нови акции, всяка с номинална и емисионна стойност от 1 лв.

Срещу всяка стара акция ще бъде издадено по едно право, като съотношението между правата и новите акции е 1/0,5. Броят на акциите, които едно лице може да запише, е равен на броя на притежаваните от него права, умножен по 0,5 при закръгляване към цяло число при първа цифра след десетичната запетая до 4 включително – към по-малкото число, и при първа цифра след десетичната запетая 5 и над 5 – към по-голямото число.

В проспекта за увеличението на капитала на холдинга бе посочено, че публичното предлагане на акции е свързано с планираното развитие на дъщерните дружества и внедряване на нови технологии и иновации в производствените дейности. Приблизително 60% от набраните средства ще се използват за финансиране на проекти в дъщерните дружества, а останалите ще се използват за увеличението на оборотния портфейл на емитента чрез закупуване на акции на БФБ-София.

Днес по позицията на КТИ Съединение бе сключена само една сделка с 25 акции на цена от 1,20 лв. за брой, което представлява спад от 3,57%.

Свързани компании:

Корпорация за технологии и иновации Съединение АД(KRS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:46 | 04.09.22 г.
fallback