fallback

Asitrans Asigurari увеличава двойно капитала си

Увеличението на капитала се налага във връзка с амбициите на компанията за постигане на по-висок пазарен дял

11:20 | 09.08.07 г.

Общото събрание на акционерите на румънската застрахователна компания Asitrans Asigurari, която бе придобита от Еврохолд България през юли, е взело решение за двукратно увеличение на основния капитал на компанията - от 12,1 млн. леи (3,85 млн. евро) на 24,2 млн. леи (7,7 млн. евро), съобщиха от Еврохолд България.
Увеличението на капитала се налага във връзка с амбициите на компанията за постигане на по-висок пазарен дял. След увеличениетo делът на Еврохолд България в капитала на застрахователя ще надхвърли 75%.
На Общото събрание бе избран и нов 7-членен състав на Съвета на директорите на Asitrans Asigurari. Новите членове са Кирил Бошов – Председател на УС на Еврохолд България, Асен Христов – Председател на НС на Еврохолд България и Христо Ценев, който е работил над 6 години за XEROX, последните три от които като финансов директор на компанията в Румъния.
Общите инвестиции за придобиването на над 75% от капитала на Asitrans Asigurari, които включват заплащане на акции, увеличаване на капитал, софтуерна и оперативна интеграция на дружеството, както и придобиване на мажоритарен пакет от лизинговата компания Asitrans Leasing до края на 2007 г. ще възлязат на 12,5 млн. евро.
От 20 август акциите на Еврохолд България ще бъдат добавени към базата на широкия BG40.
До момента книжата на дружеството добавят 0,17% до 5,94 лв. като по позицията са прехвърлени 10 671 лота.

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:50 | 13.09.22 г.
fallback