fallback

Облигации на България платиниум груп ще се търгуват на борсата от 14 август

Емисията е в размер на 7 млн. евро, разпределени в 7 000 обикновени, обезпечени, лихвоносни облигации

10:18 | 09.08.07 г.
Автор - снимка
Създател

Облигации на България платиниум груп ЕАД-София ще се търгуват на БФБ - София от 14 август, съобщиха от борсата. Емисията ще се търгува с код BBPG.

Емисията е в размер на 7 млн. евро, разпределени в 7 000 обикновени, обезпечени, лихвоносни облигации, с номинална стойност от 1 000 евро всяка. Годишният лихвен процент е фиксиран на 7,3%. Лихвените плащания са на всеки три месеца, а срокът на облигационния заем е 5 години с падеж на 12 април 2012 година. Погасяването на главницата ще се извърши еднократно, на датата на падежа.

За обезпечение на погасяването на всички вземания на облигационерите и разноските по емисията, България платиниум груп учредява в полза на банката довереник (ТБ Обединена Българска Банка) първа по ред ипотека върху недвижими имоти, собственост на дружеството.

България Платиниум Груп ЕАД е специализирано в придобиване, изграждане, ремонт и отдаване под наем на офис и търговски площи. Основните приходи на дружеството са от наеми на притежавани от него сгради в София и Стара Загора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:10 | 19.08.22 г.
fallback