fallback

easyJet влиза в България наесен*

Нискотарифният превозвач започва полети между София и лондонското летище Гетуик

12:29 | 08.08.07 г.
Автор - снимка
Създател

Европейската нискотарифина авиокомпания easyJet обяви днес, че ще разшири дейността си и ще влезе за първи път на българския пазар, като пусне нова линия през есента. Новият маршрут ще свързва София и Лондон три пъти седмично (вторник, четвъртък и събота), с цени от 33,99 евро в едната посока (75,77 евро за отиване и връщане, включително и таксите).

Полетите на easyJet ще стартират на 6 ноември от летище София до лондонското летище Гетуик - най-голямата база на авиокомпанията.

От компанията съобщиха за Investor.bg, че очакват да превозят над 40 хил. пътници по новия маршрут през първата една година.

„България е интересен нов пазар за easyJet и ние с нетърпение очакваме да представим нашата уникална марка за нискотарифни полети с грижа и удобство. Като водещата в Европа нискотарифна авиокомпания, easyJet опростява традиционния авио бизнес модел и се фокусира върху ефективността, която ни позволява да намалим разходите и по този начин да спестим разходи и на потребителите”, коментира в съобщението на компанията Питър Воец, маркетинг мениджър за България.

„Нашата нова дестинация София-Лондон ще предостави нови възможности за бизнес пътувания и ваканции както за българските, така и за чуждестранните пътници, като същевременно инвестира значително в българската икономика. Ние виждаме големия потенциал на българския пазар и се надяваме скоро да обявим допълнително разрастване”, добави Воец.

На въпрос на Investor.bg какви планове за разрастване има компанията от easyJet отговориха, че на този етап биха искали да гарантират, че новата услуга ще бъде наложена успешно на пазара, преди да правят конкретни бъдещи планове.

easyJet е първата авиокомпания в Европа, която разработи нискотарифния бизнес модел. Компанията стартира дейността си преди 11 години с два самолета и два маршрута. Понастоящем е четвъртата по големина авиокомпания, която оперира редовни полети в Европа, след Air France-KLM, Lufthansa и Ryanair. Тя превозва над 36 млн. пътници годишно до 324 дестинации в 23 европейски страни.

От easyJet уточниха, че нискотарифните превозвачи държат над 30% от общия капацитет от авиопътувания в Стария континент, а пък тя, от своя страна, има 15% от този сегмент. Още за нискотарифните авиокомпании у нас и по света

*Информацията е актуализирана към 16.00 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:09 | 04.09.22 г.
fallback