fallback

Параходство БМФ ще продава дела си в Германишер Лойд България ООД

Параходство БМФ притежава 253 дяла на Германишер Лойд България, всеки с номинална стойност от 50 лв.

12:18 | 08.08.07 г.
Автор - снимка
Създател

Параходство Български морски флот е получило разрешение от Министерството на транспорта да продаде дяловото си участие в капитала на Германишер Лойд България ООД, съобщава БФБ-София.

Параходство БМФ притежава 253 дяла на Германишер Лойд България (4% от капитала, според шестмечения финансов отчет на параходството), всеки с номинална стойност от 50 лв. Началната цена на пакета ще бъде определена от независим оценител.

Вчера от БМФ съобщиха, че е получено разрешение от транспортното министерство за продажба на три недвижими имота, два моторни кораба и над 1 500 товарни контейнера, собственост на дружеството, чрез търг с тайно наддаване.

Също така Параходство БМФ планира да сключи договор за замяна с Национална агенция за приходите. Според договора параходството се задължава да прехвърли собствеността на двуетажна сграда със застроена площ от 1 577 кв. м., разгъната площ 3 154 кв. м., находяща се в гр. Варна, бул. Осми Приморски полк 128., като срещу това ще придобие имоти във Варна, собственост на НАП, с обща площ от 780 кв. м, заедно с изградените върху тях постройки, които са с обща застроена площ от над 500 кв. м.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:51 | 31.08.22 г.
fallback