fallback

Българският ловно-рибарски съюз ще се самофинансира с над 1 млн. лв.

Тези пари ще се използват от ловците в страната за разселване на 100 хиляди диви птици – фазан, кеклик, яребица и полудива патица

08:18 | 06.08.07 г.
Автор - снимка
Създател

Българският ловно-рибарски съюз ще се самофинансира с над 1 млн. лв., каза председателят му доц. д-р Христо Михайлов във Варна вчера, по време на официалното отбелязване на 118-годишнината на Варненското ловно-рибарско дружество.
Тези пари ще се използват от ловците в страната за разселване на 100 хиляди диви птици – фазан, кеклик, яребица и полудива патица. Това е само един от начините за възстановяване на горите и дивеча особено след многото пожари напоследък у нас, казват ловните специалисти.
Варненското ловно-рибарско дружество е едно от най-старите такива дружества в страната. То разполага с площ от 400 декара край село Звездица, на южния бряг на варненското езеро.
С наближаването на ловния сезон се засилват мерките за противопожарна безопасност, мерките за безопасност при работа с оръжие и защитата и разселването на дивеча. Проблемите на варненските ловци са сходни с тези на колегите им от страната, твърди Димитър Йорданов – специалист по лова в Ловно-рибарско сдружение – Варна.
Според доц. Михайлов при добра организация горите и местообитанията на птиците и дивеча могат да бъдат възстановени за по-малко от десетилетие. Ловът е хоби на хора с по-големи финансови възможности, а със следващи самофинансирания предстои направата на хранилки и работа по възвръщането на сърните и елените в българските гори.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:59 | 08.09.22 г.
fallback