fallback

Преглед на печата за 3 август

08:09 | 03.08.07 г.

Продават жп гара в центъра на Пловдив
в. Стандарт
 
Товарната жп гара Пловдив е обявена за продажба от Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ), научи "Стандарт". Апетитният имот е частна държавна собственост и се намира в централната част на града под тепетата. Според условията на вече обявената тръжна процедура,определеният от НКЖИ депозит от 3,905 млн. лв. трябва да бъде внесен от кандидат-купувачите най-късно до 10 август. При положение, че обикновено депозитът представлява 10% от началната цена на имота, то в НКЖИ явно очакват поне 40 млн. лв. от продажбата.
240 хил. софиянци не плащат парно
в. Стандарт
 
Около 240 хил. софиянци не си плащат сметките за парно и топла вода, съобщиха от "Топлофикация София". Към днешна дата събираемостта сред абонатите е около 38%. Така излиза, че от 400 хил. абонати на парното в столицата борчлиите са над 60%. Всички те дължат около 190 млн. лева на дружеството. От началото на годината дълговете към парното са се увеличили с 40-50 млн. лв., отчитат от "Топлофикация".
 
Във Велико Търново ще правят подземен паркинг за 600 коли
в. Дневник
 
Двуетажен подземен паркинг за 600 автомобила ще има до две години във Велико Търново. На този етап съоръжението ще е едно от първите в страната. Той ще бъде в центъра на града около парк "Марно поле" в пространството между поликлиниката, Улицата на глада, ДНА до хотел "Алегро", каза архитектът на подземния паркинг Младен Кърпачев. БНБ оборудва касовия си център
в. Дневник
 
Българската народна банка (БНБ) обяви обществена поръчка за избор на лицензиран доставчик на трезорни врати, закладни части и бронировка за касовия център. Обявлението е публикувано в електронния регистър на обществените поръчки. Доставката трябва да се изпълни до бул. "Цариградско шосе" 117 в столичния квартал "Младост", където ще бъде центърът.
 
Нов търговски център израства в Бургас
в. Дневник
 
Административна сграда с търговски площи ще бъде построена в Бургас. Тя ще бъде разположена в северната зона в съседство с хипермаркетите на "Техномаркет" и "Метро". Имотът е с обща площ 3.7 дка и е успореден на една от големите търговски улици – "Транспортна". Инвеститор на обекта е "Равда" ООД – Бургас, проектът е дело на "Архитектурно студио МОД-АРХ" ЕООД – София, с ръководител арх. Калин Иванов, който е проектирал търговски комплекс "Триа" в центъра на Бургас.
 
Слънчев бряг не бил презастроен
в. Новинар
 
Комплекс "Слънчев бряг" не е презастроен, заяви вчера Малина Стратиева, изпълнителният директор на дружеството. Хората оставали с това впечатление заради огромния брой временни обекти, които собствениците изградили върху територията на парцелите си. Според Стратиева търговците имали икономически причини, заради които изградили множеството павилиони и базарчета. Единственият начин, по който можело да се привлекат и по-богати туристи у нас, било превръщането на временните обекти в зелени площи.
 
Нова партия иска да затвори "Кремиковци"
в. Новинар
 
Новоучредената политическа партия "Зелена България" се обяви за затварянето на комбинат "Кремиковци" . Според ръководството на партията комбинатът замърсява околната среда много над допустимото и трябва да спре работа. Той трови два милиона души системно и от години, каза председателят Стоян Динков. Само преди дни столичният кмет Бойко Борисов също поиска закриването на металургичния завод. По думите му София е кандидатствала за над 100 млн. евро от фондовете на Европейския съюз за рекултивация на почвата край комбината.
 
Поскъпването на хляба стигна и до столицата
в. Сега
 
Вълната от поскъпване на хляба, която от месец насам вилнее из цялата страна, вчера достигна и до столицата. Поскъпването в София е с около 20 стотинки и хляб от 700 грама вече струва между 70 ст. и 90 ст. Това означава, че цената за килограм е вече 1.20 лв., или увеличението, което бе задържано досега е около 40%.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:27 | 19.08.22 г.
fallback