fallback

Райфайзенбанк (България) с рейтинги от Moody’s

15:21 | 02.08.07 г.
Автор - снимка
Създател

Moody's Investors Service присъди на Райфайзенбанк (България) ЕАД дългосрочен и краткосрочен рейтинг за депозити в чуждестранна валута Baa3/Prime-3, както и D+ рейтинг за финансова стабилност на банката (BFSR), съобщиха от банката. Рейтингът за финансовата стабилност на банката (BFSR) съответства на кредитна оценка Ba1. В същото време Moody’s присъди на Райфайзенбанк (България) ЕАД и глобален рейтинг за депозити в местна валута Baa1/P-2.

Рейтингите Baa3/P3 за депозити в чуждестранна валута, присъдени на Райфайзенбанк (България) ЕАД са с положителна перспектива и са равни на рейтинга на България за депозити в чуждестранна валута. В същото време рейтингът D+ за финансовата стабилност на банката (BFSR) и глобалният рейтинг за депозити в местна валута Baa1/P2 са със стабилна перспектива.

Според рейтинговата агенция рейтингът за финансова стабилност на банката (BFSR) се подкрепя от добрата позиция на Райфайзенбанк (България) ЕАД на местния пазар (най-вече в корпоративното банкиране и разширяващото се присъствие в сегмент банкиране на дребно), както и от стабилните финансови показатели, като висока рентабилност, отлично качество на активите, солидни източници за финансиране и адекватна капитализация.

Към края на юни 2007 г. Райфайзенбанк (България) ЕАД има активи от 4,6 млрд. лв. спрямо 3,03 млрд. лв. към края на първото шестмесечие на миналата година. Печалбата на банката нараства за периода с 30,7% до 43,4 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:57 | 11.09.22 г.
fallback