fallback

Британци ще развиват биоземеделие у нас

Меморандум предвижда да се развива биологичното земеделие у нас, да се инвестира в земи с органични почви и да се подпомогнат изостанали региони

18:30 | 01.08.07 г.

Министерството на земеделието и продоволствието (МЗП) и Био България Дивелъпмънт Кампъни ще подпишат меморандум за намерения относно проект за развитие на земи с ограничени почви. За това се договориха днес министърът на земеделието Нихат Кабил и директорът на британската компания Патрик Нюман, съобщи пресцентърът на МЗП.
Очаква се меморандумът да бъде подписан най-рано през месец септември тази година.
Той предвижда да се развива биологичното земеделие у нас, да се инвестира в земи с органични почви и да се подпомогнат изостанали региони.
Био България Дивелъпмънт Кампъни заедно с Кралския селскостопански колеж в Чиренчестър, Великобритания, са изготвили и план за осъществяване на органично млекопреработвателно предприятия в България и производство на органични млечни продукти.
Предвидено е и да се обучават български експерти в областта на биологичното производство.
МЗП ще предостави информация за подходящи парцели, на които да бъде развивано биологично производство в страната, посочи Кабил. Той припомни, че до 2013 г. България трябва да обработва биологично 8% от площта си, за което ще се отпускат средства по Програмата за развитие на селските райони.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:19 | 21.08.22 г.
fallback