fallback

Три компании с интерес към приватизацията на БМФ

Проблем за развитието на морския ни транспорт е възрастта на нашите кораби

16:02 | 01.08.07 г.
Автор - снимка
Създател

Интерес към приватизацията на БМФ засега проявяват предимно чуждестранни инвеститори, съобщиха от Агенцията по приватизация на конференция “Бъдещето на морския транспорт” във Варна. До момента желание за участие в приватизацията са заявили трима кандидати.

Процедурата за приватизация на дружеството стартира на 25 юни.

Проблем за развитието на морския ни транспорт е възрастта на нашите кораби. Така например 7 от корабите на БМФ са ветерани на по 40 години.

Изпълнителният директор на БМФ Христо Донев каза, че “за да продължи започнатата инвестиционна програма е необходимо умело използване на потенциала на компанията за получаване на максимално голям кредит за поръчка на нови кораби.”

Приоритетите на националната транспортна политика са подобни на тези в Португалия, която в момента председателства Европейския съюз, заяви от своя страна министърът на транспорта Петър Мутафчиев.

Политиката на страната ни е съобразена с основните насоки и препоръки, изложени в “Бялата книга за европейска транспортна политика до 2010 година” и в “Зелената книга към бъдещата морска политика на Европейския съюз”, уточни още министърът.

До края на годината се очаква Националната програма за развитие на пристанищата за обществен транспорт да бъде приета и да стане реално действаща.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:18 | 10.09.22 г.
fallback