fallback

Оргахим пуска на пазара 7 нови продукта

ВАС остави в сила решение на КЗК за налагане на глоба в размер на 7 000 лв. на Оргахим за извършено нарушение на ЗЗК

16:00 | 31.07.07 г.

Оргахим ще пусне общо 7 нови продукта на пазара, съобщи БФБ-София.
Това са силикатна мазилка (декоративна мазилка с калиево водно стъкло и акрилатен съполимер във водна фаза), високоустойчива боя с автогланц за боядисване на повърхности от черни метали в системи за антикорозионна защита, воден байц (оцветяваща водоразредима течност за мебелната промишленост), спиртен байц (оцветяваща течност за мебелната промишленост), воден мебелен лак на базата на водна емулсия на 100% акрилатен съполимер, двукомпонентен мебелен грунд (полиуретанов грунд; запълващ грунд, предимно за дървесина, дървени плоскости и полистиролни плоскости) и двукомпонентен мебелен емайллак (акрилатуретанов емайллак).
Междувременно от отделно съобщение на БФБ става ясно, че Върховният административен съд (ВАС) оставя в сила решение на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), в частта му, с която на Оргахим АД-Русе е наложена имуществена санкция в размер на 7000 лева за извършено нарушение по чл. 31, ал. 2, вр. чл. 30 Закона за защита на конкуренцията (ЗЗК).
Делото е образувано по жалба на Лакпром АД срещу решение на КЗК от 28 септември 2006 г. Претенцията е санкцията, наложена на Оргахим АД, да бъде в максималния размер - 300 хил. лв., предвиден в ЗЗК.
Решението подлежи на касационно обжалване пред петчленен състав на ВАС в 14-дневен срок.
Днес книжата на Оргахим отбелязаха ръст от 7,57 на сто до 396,54 лв. средна цена при прехвърлени 193 лота. Търсене има при цена 395 лв., а предлагане – при цена 415 лв.

Свързани компании:

Оргахим АД(5ORG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:51 | 03.09.22 г.
fallback