fallback

Насърчителна банка предоставя кредитна линия на Токуда Банк за 1,1 млн. евр

Със средствата ще бъдат финансирани микро, малки и средни предприятия

15:02 | 31.07.07 г.

Между Насърчителна банка и Токуда Банк днес е подписан договор за кредитна линия в размер на 1,1 млн. евро, съобщиха от Насърчителна банка.
Средствата са предоставени от Насърчителна банка на Токуда Банк, като последната ще финансира приоритетно сделки за износ и инвестиционни проекти на микро, малки и средни предприятия с повече от 50% частно участие в капитала. Ресурсът ще се ползва и за кредити за оборотен капитал.
Кредитната линия е отпусната по договор за заем, сключен между българското правителство и Насърчителна банка през април 2007 г. на основание на спогодба между българското и германското правителство за финансово сътрудничество от 2001 г. Общият размер на средствата по договора за заем е на стойност 4 928 704,66 евро. Средствата могат да бъдат използвани на револвиращ принцип за период от 10 години.
Това е четвъртата поред кредитна линия, отпусната от Насърчителна банка от началото на годината. През февруари бяха предоставени кредитни линии на Интернешънъл Асет Банк, през март - на ТБ Алианц България, а през юни - на ТБ Инвестбанк АД.
Банката има споразумения за съвместно финансиране на проекти с редица международни банкови институции и банки за развитие - Европейската инвестиционна банка, Банката за развитие към Съвета на Европа, немската Кредитанщалт фюр видерауфбау, австрийската Дексиа Комуналкредит Банк, ирландската Depfa bank, Нордик инвестмънт банк, Банката за развитие на Северен Рейн-Вестфалия, испанската банка за развитие Instituto de Credito Oficial (ICO), Хърватската банка за развитие, Японската банка за международно сътрудничество.
През 2006 година бяха подписани и споразумения с две руски банки - Московската банка за реконструкция и развитие и Международната банка за икономическо сътрудничество.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:08 | 26.08.22 г.
fallback