fallback

Държавата продава акции от Монбат, Софарма, Армеец, КЦМ и още 106 дружества

Централизираният публичен търг ще се проведе след публикация на списъка на дружествата в Държавен вестник

12:31 | 30.07.07 г.

Агенцията за приватизация обяви списък на дружествата за 16-тия централизиран публичен търг (ЦПТ), на който ще се предложат акции от 110 дружества, сред които публични като Монбат и Софарма, както и големи непублични като Армеец и КЦМ.

Единадесет от дружествата ще бъдат предложени срещу непарични платежни средства, като точният списък с дружествата, за книжата на които ще се плаща в компенсаторни инструменти, ще бъде публикуван от БФБ-София. Началната дата на предлагането на акциите за продажба на централизирания публичен търг е шестия работен ден, считано от датата на обнародване на настоящото обявление в Държавен вестник. Централизираният публичен търг ще се проведе на "приватизационен пазар", сегмент "Централизиран публичен търг" на Българска фондова борса - София при условията на Правилника за работа на Борсата и Приложение № 9 - Правила за организация и провеждане на централизирани публични търгове.

От Монбат АД ще се предложат 45 831 акции при минимална цена 15,50 лв. за акция, а от Софарма - 411 950 акции при минимална цена 7,19 лв. за акция. От ЗПАД Армеец ще бъдат предложени 4,6% от капитала, или 6 920 акции, при минимална цена 235,72 лв., а от КЦМ - 20 441 акции, или едва 0,08% от капитала, при минимална цена 8,38 лв. за акция. При липса на интерес при посочените цени се допуска и въвеждане на по-ниски цени на определен етап от търга. Пълен списък в XLS формат.

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

Химимпорт АД(CHIM)

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:19 | 13.09.22 г.
fallback