fallback

Плоският данък факт от 2008 г.

Управляващата коалиция се е обединила около решението за влизане в сила от следващата година на 10% плосък данък

07:21 | 30.07.07 г.
Автор - снимка
Създател

Решение за единна данъчна ставка за физическите лица е взето вчера на оперативното заседание на правителството съвместно с политическите ръководства на управляващата коалиция БСП, НДСВ и ДПС и председателите на парламентарните комисии.
 
По думите на министъра на финансите Пламен Орешарски, управляващата коалиция се е обединила около решението за влизане в сила от следващата година на 10% плосък данък.
 
Ниските заплати в бюджетната сфера ще бъдат индексирани от 1 януари, а за частния сектор предстои обсъждане със синдикати и работодатели, обяви Орешарски в ефира на БНТ.
 
Според него изпълнението на бюджета за годината върви по предварителните очаквания и се наблюдава преизпълнение в размер на 20% само от ДДС, а общото изпълнение на приходите е 52,7%.
 
Приходната част надвишава разходната част с 2%. Отчита се и над 2 милиарда лева бюджетен излишък за шестмесечието, които главно ще бъдат насочени за увеличаване на пенсиите с още 11%. Увеличението трябва да влезе в сила от 1 октомври, каза министърът.
Вижте още
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:48 | 12.09.22 г.
fallback