fallback

Близо 5 пъти презаписване в IPO-то на Специализирани Бизнес Системи

Броят на постъпилите заявки надхвърля 250, а стойността им възлиза на 11,39 млн. лв.

11:56 | 26.07.07 г.
Автор - снимка
Създател

Коефициентът на презаписване в IPO-то на Специализирани Бизнес Системи АД е 4,98 пъти, съобщиха от водещия мениджър по увеличението на капитала – ИП Капман.

Броят на постъпилите заявки надхвърля 250, а стойността им възлиза на 11,39 млн. лв. В разпределението на подадените поръчки институционалните инвеститори заемат дял от 5,2%, юридическите лица - 10% и физическите лица - 84,8%.

Сумата получена от записаните ценни книжа е в размер на 2,29 млн. лв., а размерът на комисионите възнаграждения и другите разходи по публичното предлагане възлизат на 13 633 лв., се казва още в съобщението.

Първичното публично предлагане на СБС се проведе в периода 11-24 юли. За записване бяха предложени 33 620 акции, всяка с фиксирана емисионна стойност от 68 лв. и номинал от 50 лв. След увеличението, капиталът на дружеството достига 5 млн. лв., а пазарната каптиализация – 6,8 млн. лв.

Предстои вписване на увеличението на капитала на дружеството в търговския регистър, регистриране на новите акции в Централен Депозитар и в регистъра на Комисията за финансов надзор.

Според данните от проспекта на СБС, средствата, набрани от първичното публично предлагане, ще бъдат използвани за финансиране проектите на дружеството. За разширяване на съществуващата собствена лизингова програма са предвидени 1,5 млн. лв., а за разширяване на продуктовото портфолио – 500 хил. лв. Останалата част от средствата са предназначени за придобиване на дялови участия в други дружества в сектора на информационните технологии и офис автоматизацията, а също за маркетинг и реклама на компютърна техника и автомобили.

През януари 2006 г. СБС е сключило договор за дистрибуция на автомобили с втория по големина производител на автомобили в Китай - ZX Auto, който произвежда собствени марки леки и товарни автомобили от 1999 г.

Свързани компании:

Специализирани Бизнес Системи АД(SBS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:30 | 28.08.22 г.
fallback