fallback

Парламентът обсъди създаване на Държавна агенция по горите

Предлага се да се забрани износът на необработен дървен материал за страни извън ЕС, Европейското икономическо пространство и Швейцария

15:56 | 25.07.07 г.
Автор - снимка
Създател

Създаването на Държавна агенция по горите обсъжда днес парламентът, което законодателно ще се осъществи чрез промени в Закона за горите.

Законопроектът, разглеждан на първо четене, предвижда правомощията на министъра на земеделието и на началника на Националното управление по горите, свързани с държавната политика в областта на горите, горското и ловното стопанство и непромишленото рибно стопанство, да преминат към председателя на Държавна агенция по горите, който е на подчинение на Министерски съвет.

Предложението се основава на взетото миналата седмица от Народното събрание решение (въз основа на предложението на министър-председателя) за преобразуването на Министерството на земеделието и горите в Министерство на земеделието и продоволствието и създаване на Държавна агенция по горите.

С другото изменение в Закона за горите се предлага да се забрани износът на необработен дървен материал за страни извън ЕС, Европейското икономическо пространство и Швейцария, като мотивът е защита на националното производство и закрила на българската гора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:01 | 09.09.22 г.
fallback