fallback

Мобилните оператори обявиха по-ниските си евротарифи за роуминг

Новите тарифи, в съответствие с регламента на ЕС относно роуминга в рамките на общността, влизат в сила от 1 септември

17:48 | 23.07.07 г.
Автор - снимка
Създател

Мобилните оператори обявиха днес новите си роуминг тарифи, които влизат в сила от 1 септември, в съответствие с регламента на ЕС относно роуминга в рамките на общността.
От 1 септември 2007 г., независимо в коя страна-членка на Евросъюза се намират, с новата Евротарифа клиентите на М-Тел ще заплащат 0,56 лв./мин. с ДДС - когато приемат разговор, и 1,15 лв. за минута с ДДС – при обаждане до България (ако са в чужбина) или която и да е друга държава от ЕС.
Освен това, клиентите на М-Тел могат да избират между стандартната Евротарифа или преференциалните Vodafone World, Eurocall и M-Tel Traveller, поясняват от фирмата.
Така например клиентите, които се абонират за M-Tel Traveller (влязла в сила от 15 юли), ще получат в Австрия отстъпка от 69% спрямо настоящите цени и 16 ст. по-евтини разговори от Евротарифата. Там те могат да се обаждат срещу 99 ст. и да отговарят на позвънявания срещу 55 ст. на минута. За Турция, която се намира извън зоната на регулация, M-Tel Traveller предлага разговори от 1,99 лв. за изходящи и 1,09 за входящи повиквания.
За клиентите на Globul изходящите разговори към всички оператори в държавите членки на ЕС от 1 септември ще са на цена за минута от 1,08 лв. с ДДС, а входящите - 0,516 лв. с ДДС. Потребителите на предплатени програми на Globul, използващи роуминг услугата в рамките на страните от ЕС, ще заплащат също 0,516 лв. с ДДС за минута входящо обаждане.
Тарифите се прилагат както за разговори в натоварената, така и в ненатоварената часова зона за обаждания към фиксирани и мобилни мрежи в страните-членки на ЕС. Повикванията се таксуват на интервал от една минута.
От оператора уточняват, че от 1 септември всички потребители на Globul, които имат активиран роуминг, автоматично ще преминат към новата тарифа.
От Vivatel съобщиха, че за техните клиенти от 1 септември цените с ДДС на роуминга за страните от ЕС са съответно: изходящи повиквания към държава от ЕС - 1,15 лв./мин.; входящи повиквания от държава от ЕС - 0,56 лв./мин.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:56 | 13.09.22 г.
fallback