fallback

Предстои изграждането на втори мост над Варненското езеро

По всяка вероятност новият мост ще бъде през близкото до Варна с. Казашко

08:35 | 23.07.07 г.
Автор - снимка
Създател

Все по-натовареният трафик във Варна налага спешната направа на нов общ устройствен план на града. Той ще бъде изготвен и одобрен от местната власт до една година, твърди председателят на Общинския съвет във Варна Борислав Гуцанов.

В устройствения план ще бъде заложено в кои зони какъв тип строителство може да се извършва, като според Гуцанов това би сложило край на строителния хаос. Новият общ устройствен план ще наложи някои промени в разположението на паркове и градини, детски и спортни площадки с цел подобряване облика на града.

В момента липсва визия за развитието на Варна и това започва да личи. Според Гуцанов вече е време за се помисли за създаване на нов, втори център на града с административно предназначение. За целта ще се построи втори мост над Варненското езеро. Така движението ще се отклони от досегашното трасе през Аспаруховия мост.

По всяка вероятност новият мост ще бъде през близкото до Варна с. Казашко. Така ще се оформи околовръстен път, свързващ идващите от южното Черноморие и пътуващи към комплексите да избегнат централните задръствания. Новият пътен възел ще облекчи значително градския трафик, смята Борислав Гуцанов.

Според новите идеи за бъдещото развитие на града в не толкова популярната, но не по-малко красива крайбрежна част в местността “Боровец” ще бъде изграден резерват-зоологическа градина с площ от 1800 дка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:04 | 06.09.22 г.
fallback