fallback

Преглед на печата за 21 юли

10 компании се борят за дял в АЕЦ "Белене" в. Новинар

09:25 | 21.07.07 г.

Такситата поскъпват с 20 на сто наесен
в. Новинар
 
Цените на такситата в столицата ще скочат наесен с над 20%, съобщи Румен Крумов, председател на Националния съюз на таксиметровите превозвачи. Той посочи, че увеличението се налага заради поскъпването на пропан бутана и трудностите на таксиметровите шофьори да покриват месечните си задължения по изплащането на лизинга на автомобилите. В момента голяма част от жълтите коли са взети на изплащане, което принуждава таксиметровите коли да работят непрекъснато, а за това е необходим по-голям брой шофьори, което е свързано с допълнителни разходи, посочи Крумов.
 
Енергото в София измисли нов вид терор за клиентите
в. Сега
 
Няколко сигнала за нов вид терор над клиентите на ЧЕЗ, пристигнали в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), както и проблемът с огромните опашки за плащане на тока са обсъждани вчера в комисията с ръководството на чешката компания и секретаря на омбудсмана Борислав Цеков.
От известно време чешката компания практикува странно поведение спрямо потребителите, които не са платили в срок - при плащане на сметката и на таксата за пускане на тока от тях се иска и да осигурят отваряне на таблото с бушоните с оправданието, че нямат ключ от него. В ДКЕВР има два такива писмени сигнала, както и много оплаквания по телефона.
 
Търсят частници за “Черно море” напролет
в. Стандарт
 
През март 2008 г. ще може да се пристъпи към сключване на договор за магистрала "Черно море", ако се приеме вариантът за даването й на концесия. Това съобщи в Провадия министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов. В момента се уточнява как да се избегне Аспарухов мост при влизането във Варна. Ще се търси най-добрият и удачен начин за свързване на "Черно море" и "Хемус", увери Гагаузов. Работата по свлачището "Трифон Зарезан" не може да започне, докато то се движи. Ако процесът не затихне, най-вероятно ще се стигне до преместване на пътя от Варна за Златни пясъци.
 
Петролопроводът до Албания отсрочен с година
в. Сега
 
Изграждането на петролопровода на АМБО от Бургас до албанското пристанище Вльора           се отлага с една година. Това пише в броя си от четвъртък македонският вестник "Нова Македония". Изданието съобщава, че албанският парламент е ратифицирал тристранния договор между България, Македония и Албания. Българското Народно събрание също ратифицира документа преди няколко месеца.
Все още не е ясно кога ще започне изпълнението на проекта, който се конкурира с петролопровода Бургас-Александруполис.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:21 | 20.08.22 г.
fallback