fallback

ЧЕЗ ще трябва да оптимизира организацията си за обслужване на клиенти*

ДКЕВР изиска още дружеството да положи допълнителни усилия, за да информира абонатите си за откриването на четири нови каси

15:19 | 20.07.07 г.
Автор - снимка
Създател

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) изиска от „ЧЕЗ България” да направи необходимото, за да се оптимизира организацията за обслужване на клиентите, съобщиха от комисията.

Заместник-председателят на ДКЕВР Валентин Кирчев, екперти на комисията и Борислав Цеков, главен секретар на омбудсмана Гиньо Ганев, се срещнаха днес с ръководството на енергийното дружество по повод стартиралата от вчера съвместна проверка на дружеството от страна на двете институции. На срещата беше обсъдено създалото се напрежение около пунктовете за плащане на електроенергията през последните два дни.

Регулаторът изиска още дружеството да положи допълнителни усилия, за да информира абонатите си за откриването на четири нови каси, както и за удължаването до 10 август на срока за изплащане на дължимите суми без натрупване на лихви или прекъсване на електрозахранването.

Проверката е по сигнали на граждани за честите спирания на електроенергията в Западна България, както и за неспазване от страна на чешката компания на Общите условия по договорите за разпределение и снабдяване с електрическа енергия, одобрени от ДКЕВР.

Работната група изиска от „ЧЕЗ България” необходимата информация за целите на проверката, която се очаква да приключи до края на юли.

Във връзка с опашките пред касите от ЧЕЗ изпратиха извинително писмо до потребителските организации, в което компанията обяснява, че за да овладее ситуацията е удължила срока за плащане на извънредно отчетената консумация, пренасочва максимален брой служители към касите, насърча безкасовите начини за плащане и други мерки.

От групата добавят, че от началото на септември ще увеличат двойно броя на местата за касово плащане в София и на територията на цяла Западна България.

Информацията е актуализирана към 16.15 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:12 | 12.09.22 г.
fallback