fallback

Девин понижи индикативната горна граница на цената на акциите до 7 лв.

Новият индикативен ценови рейндж е дефиниран така, че отговори на практиката за тесен ценови диапазон в рамките на 40% от стойността на минимума

11:04 | 20.07.07 г.

Девин АД понижи индикативния ценови рейндж на емисионната цена на акциите на дружеството на предстоящото IPO, като горната индикативна граница бе понижена от 8 на 7 лв., а долната граница се запазва на 5 лв.
„Индикативният ценови диапазон за акциите в публичното предлагане на Девин АД е определен от ръководството на компанията в консултация с мениджърите на емисията. Индикативни цени от 5 до 7 лева бяха дефинирани така, за да отговарят на стандартната практика за тесен ценови диапазон, който се формира в рамките на 40% от стойността на минимума. Емисионната стойност на акцията се определя по метода букбилдинг в деня на публичното предлагане“, коментира за Investor.bg Мирослав Стоянов, директор „Инвестиционно банкиране” в Елана Трейдинг.
Вчера стана ясно, че консолидираната печалба на Девин АД достига 855 хил. лв. за първото шестмесечие на 2007 г. спрямо 320 хил. лв. за същия период на 2006 г
На 25 юли ще се проведе търг по метода букбилдинг за продажба на 3 млн. акции от увеличението на капитала на Девин АД и до 0,45 млн. от съществуващите в момента 14,9 млн. акции. Увеличението ще се счита за успешно, ако бъдат записани минимум 2,25 млн. акции.
Интервю с изпълнителния директор на Девин Цветан Лъжански
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:37 | 14.09.22 г.
fallback