fallback

Отварят пътя към инвестиции в летище Горна Оряховица

Това създава правни пречки за инвестиране от транспортното ведомство и затова ще му бъде прехвърлено и управлението на терените

14:25 | 19.07.07 г.
Автор - снимка
Създател

Правителството отне от Министерството на отбраната управлението върху терените на летището в Горна Оряховица и го предостави на Министерството на транспорта - Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация", съобщиха от Министерски съвет (МС). С решение на МС от 2002 г. летището е определено за гражданско за обществено ползване. Към момента то е освободено от военни самолети и на него не се извършват планови полети от ВВС.

Правата за управление на терените са предоставени на Министерството на отбраната, а инженерната инфраструктура и сградите, свързани с обслужване на летателната дейност - на Министерството на транспорта.

Това създава правни пречки за инвестиране от транспортното ведомство и затова ще му бъде прехвърлено и управлението на терените, се посочва в прессъобщението. Те са с площ съответно 2 057 710 кв. м, 53 772 кв. м, 2948 кв. м и 8324 кв. м.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:01 | 08.09.22 г.
fallback