fallback

Довършват с 5 млн. евро пречиствателната станция в Стара Загора

Парите са осигурени по програма ИСПА и от републиканския бюджет

14:01 | 17.07.07 г.
Автор - снимка
Създател

Общо 4,987 млн. евро са осигурени по програма ИСПА и от републиканския бюджет за изграждането на Главен колектор-1, последния етап от изграждането на пречиствателната станция в Стара Загора, която трябва да бъде готова до края на годината. Договорът с изпълнителите и надзорниците за реализацията на проекта беше подписан официално днес в община Стара Загора от зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски, съобщи БТА.

За изпълнител на проекта е избран българският консорциум "Станилов -Трейс". Договорът с консорциума е на стойност 4,695 млн. евро. След проведена международна тръжна процедура за строителен надзор за изпълнител е избрана италианската компания "Хидеа", а стойността на договора възлиза на 292 хил. евро. Български лицензирани инженери от фирма "Рутекс" ще работят заедно с италианските си колеги, за да гарантират съобразяването с българското законодателство.

Осигурените средства са спестени от провеждането на тръжните процедури за строителството на пречиствателните станции за отпадъчни води в Стара Загора и Димитровград, поясниха от Изпълнителна агенция ИСПА. Реализацията на проекта ще започне през септември.

До края на месеца държавата ще авансира реализацията на общинските проекти за довършване на канализацията на кв. "К. Ганчев" и ул."Ан. Тошева", съобщи още Михалевски. Средствата ще бъдат осигурени от структурните фондове на ЕС, а община Стара Загора е една от първите, които се възползват от тях, уточни кметът Евгений Желев. Общата стойност на проектите е 7,6 млн. лв. и се очаква те да бъдат завършени до няколко месеца.

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:35 | 14.09.22 г.
fallback