fallback

Полиция предотврати протест на нефтохимиците

Работниците не са изпълнили заканата си да затворят портала, както бе направено вчера за около час от 7 до 8 часа

13:18 | 17.07.07 г.
Автор - снимка
Създател

Полиция предотврати затварянето на порталите на нефтозавода днес, съобщи Руска Димитрова, синдикален лидер на КТ "Подкрепа" в предприятието, цитирана от БТА. Нощната смяна в "Лукойл Нефтохим" е поискала да блокира движението през порталите, но е получила предупреждение от полицаите, че те ще бъдат принудени да използват всички свои законови правомощия за предотвратяване на тези действия, съобщи тя.

Работниците не са изпълнили заканата си да затворят портала. Вчера обаче това бе направено за около час от 7 до 8 часа. Протестиращите заявиха, че ще блокират порталите всяка сутрин за същото време, но ако пак бъдат повикани полицаи, вероятно това утре няма да стане, каза Димитрова.

Относно вчерашния протест директорът на полицията комисар Павлин Димитров разпространи становище, че е незаконен и че полицейските органи ще бъдат принудени да използват законовите си правомощия, ако се стигне до нерегламентирано затваряне на пътища.

Въпреки това нефтохимиците се канят да затворят пътя Бургас-София на изхода на морския град в 9 часа сутринта в събота, каза Руска Димитрова. Това вече бе направено два пъти за последните две седмици.

Исканията на работниците са да бъде намалено работното време от 8 на 7 часа и да се върнат категориите за труд.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:43 | 21.08.22 г.
fallback