fallback

Старите бандероли за алкохол са валидни до 15 септември

Предвижда се нова промяна на образеца на бандеролите от началото на 2009 г.

16:21 | 16.07.07 г.
Автор - снимка
Създател

Министърът на финансите удължава със заповед до 15 септември 2007 г. вкл. срока за реализация на бутилиран алкохол със стари бандероли, съобщават от Министерството на финансите. Посоченият срок важи за напитките, облепени с бандерол по образец, утвърден съответно от 2003 г. – за алкохолни напитки, предназначени за реализация на вътрешния пазар, както и за алкохол, предназначен за продажба в търговските обекти, лицензирани за безмитна търговия.

Предвижда се нова промяна на образеца на бандеролите от началото на 2009 г., съобщават още от Финансовото министерство. Образецът, който е в сила от 1 януари т. г., ще действа до края на 2008 г. Целта на промяната е да се пресече незаконната търговия на стоки с фалшив бандерол и да се увеличи събираемостта на дължимия акциз от реализацията на алкохолни напитки, поясняват от ведомството.

С предварителното уведомяване за предвижданата промяна се цели участниците в търговския оборот с алкохолни напитки да организират своята дейност така, че да не се натрупват наличности от облепени с бандерол алкохолни напитки, невъзможни за реализация в нормативно определения срок, допълват от Министерството на финансите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:44 | 07.09.22 г.
fallback