fallback

Акциите на Ломско пиво АД привличат вниманието тази седмица

На 19 юли, четвъртък, ще се проведе първият търг за продажба на акции на дружеството

07:50 | 16.07.07 г.
Автор - снимка
Създател

Смесеният закрит аукцион за книжата на Ломско пиво АД ще бъде на фокуса на инвеститорите тази седмица. Вторичното публично предлагане е за 20% ( 900 хил. акции) от капитала на компанията.

На 19 юли, четвъртък, ще се проведе първият търг за продажба на акции от Ломско пиво. През първия ден ще се играе с лотове от по 10 хил. акции, а във втория и третия един лот ще бъде равен на една ценна книга. Лот е минималното количество от дадени ценни книжа, което може да бъде закупено.

Минималната цена през първия ден ще бъде 2,12 лв. на акция (21,2 хил. лв. на лот), а през втория и третия ден ще бъде 2,22 лв. на акция (2,22 лв. на лот). Собственикът на Ломско пиво АД - Агро Инвест Инженеринг АД, заедно с инвестиционните посредници БенчМарк Финанс АД и Пощенска банка АД са решили да определят максимална цена на акция, която е 3 лв. за всеки от дните на предлагането.

От 17 юли (вторник) на БФБ-София ще се търгуват акциите от увеличението на капитала на Медийни системи АД от 2 млн. лв. на 3,5 млн. лв. Със средствата от увеличението Медийни системи планира да разшири производствения капацитет с цел увеличаване на пазарния дял.

За тази седмица са насрочени и шест Общи събрания на акционерите – на АКБ Корпорация ХАД и Прибор АД в понеделник, на Строителна механизация 2000 АД в четвъртък, на Югоизточен холдинг и САФ Магелан в петък и на СИИ Имоти АДСИЦ в събота.

Свързани компании:

Ломско пиво АД(LOMP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:43 | 10.09.22 г.
fallback