fallback

Преглед на печата за 14 юли

09:14 | 14.07.07 г.
Автор - снимка
Създател

Полицията привиква блогъри заради протестите за Странджа
в. Дневник
 
Полицията проверява блогъри и ги привиква за справка в Столичната дирекция на вътрешните работи. Проверките са във връзка с информаця, която те са публикували в личните си интернет страници за протестите в подкрепа на Странджа.
 
Според един от привиканите, Мишел Бозгунов, полицаите са му обяснили, че е незаконно да публикува информация, която призовава към нарушаване на обществения ред. Той е бил предупреден да спре да го прави с протокол. Аз само цитирах сайта http://savestrandja.ludost.net, обяснява Мишел. Не съм искал да призовавам към незаконни действия и не съм организатор на протестите, а ги отразявах и ги коментирах, допълва той.  “Пирогов” на съд
в. Стандарт
 
Здравният министър Радослав Гайдарски се закани да прати жалба до прокуратурата срещу стачката. "Тя е незаконна, защото не протестират повече от половината лекари", обяви здравното министерство. Докторите спряха операциите вчера. Това е първата ефективна стачка в родното здравеопазване. Спирам заплатите на стачниците, заплаши Гайдарски в парламента.
 
Ние пък излизаме в отпуск, отговориха бунтарите. Според тях това е законният начин да не дават дежурства. Стачният комитет в "Пирогов" поиска Бърза помощ да не праща коли към болницата. "Това е абсурд, няма да ги подкрепя", отсече шефът на линейките Георги Гелев.
 
Затвор за шофиране без книжка предлагат депутати
в. Сега
 
Нови, още по-брутални мерки срещу пияните и дрогирани шофьори ще обсъждат депутатите. Шефът на транспортната комисия в парламента Йордан Мирчев (НДСВ) внесе промени в Наказателния кодекс, които дават възможност на държавата да конфискува автомобила, с който шофьорът е направил тежка катастрофа в нетрезво състояние. Водачите, седнали зад волана, без още да са изкарали книжка, ще влизат в затвора.
 
Държавната комисия пак обърка цените на тока
в. Сега
Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) спешно проверява всички сметки за ток, издадени от E.ON от 1 януари до 30 юни т.г. заради подозрение, че компанията е закръгляла в своя полза цената. Това съобщи вчера в парламента ресорният за икономиката вицепремиер Ивайло Калфин. Според него нищо чудно да се установи това, което подчинените на Константин Шушулов установиха през януари за сметките, издадени от ЧЕЗ в Западна България - че са надписани, и да връща пари на потребителите. Възможно е да има и санкция за компанията, която по закон е максимум 20 000 лв.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:50 | 29.08.22 г.
fallback