fallback

Плевен създава регионален бизнес център до края на годината

Регионалната структура ще разполага с два изнесени офиса в градовете Левски и Червен бряг, информационно-технологичен интернет център и финансов фонд за микрокредитиране

09:46 | 13.07.07 г.

Регионален бизнес център, който ще развива дейности по методологията на проекта "Заетост чрез подкрепа на бизнеса" на Министерството на труда и социалната политика (МТСП) и Програмата за развитие на ООН, ще отвори врати до края на годината в Плевен, съобщиха от общината.
Бизнес центърът ще бъде създаден като неправителствена организация, учредена от основните социални партньори: общините от регион Плевен, областната управа, Дирекция „Бюро по труда”, фирми, банки и неправителствени организации.
Регионалната структура ще разполага с два изнесени офиса в градовете Левски и Червен бряг, информационно-технологичен интернет център и финансов фонд за микрокредитиране.
Издръжката за първите две години, в размер на 228 хил. долара, е осигурена от МТСП и Програмата за развитие на ООН. Допълнителни средства ще бъдат привлечени от учредителни вноски.
Бизнес центърът в Плевен ще се включи в създадената вече национална мрежа на 52 бизнес центрове и бизнес инкубатори.
Предстои извършването на ремонтни дейности по сградния фонд и доставка на необходимото обзавеждане и оборудване за офисите.
Проектът, популярен в България повече като абревиатурата JOBS, прилага комплексен подход за насърчаване на трудовата заетост и икономическото развитие на общините на основата на повишаване конкурентоспособността на фирмите и оказване на подкрепа за малките и средните предприятия.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:06 | 27.08.22 г.
fallback