fallback

Конференция ще търси пътя към най-справедливата оценка на компаниите

Каква е ролята на страната-продавач (sell-side) в дейността връзки с инвеститорите?

11:03 | 12.07.07 г.
Автор - снимка
Създател

Каква е ролята на страната-продавач (sell-side) в дейността връзки с инвеститорите? Как най-ефективно може да си взаимодействат директорите за връзки с инвеститорите (ДВИ) и финансовите анализатори и брокери от страната-продавач, така че компанията да има справедлива оценка и да привлече най-подходящите инвеститори?

По тези и други теми Българска асоциация по връзки с инвеститорите (БАВИ) организира конференция на тема “Законът за пазарите на финансови инструменти и Директивата за прозрачност (Transparency Directive). Ролята на страната-продавач (sell-side) в дейността връзки с инвеститорите.”

Конференцията, чийто медиен партньор е Investor.bg, ще се проведе в София на 17 юли 2007 г. в Best Western Сити Хотел. Събитието се организира във връзка с обнародвания на 29 юни 2007 г. нов Закон за пазарите на финансови инструменти, който транспонира директивата за европейските пазари на финансовите инструменти (EU Markets in financial instruments Directive - MiFID). Чрез Преходните и заключителни разпоредби на ЗПФИ се правят редица изменения на ЗППЦК, най-вече свързани с въвеждането на разпоредбите на Директивата за прозрачност.

С появата на закона ще настъпят важни промени като отпадането на монопола на Българската фондова борса, търговия на извънборсови пазари, повече изисквания за инвестиционните посредници и други, коментират от Българска асоциация по връзки с инвеститорите. Директивата за финансовите инструменти трябва да въведе единни правила за страните на ЕС и борсовите сделки да могат да се сключват свободно на територията на целия съюз, между всички фондови пазари в него.

От БАВИ подчертават, че директивата за прозрачност и съпътстващите я мерки ще повишат качеството на достъпната за инвеститорите информация относно успеха на компаниите и финансовите им позиции, както и относно смени на основните акционери, като това ще са сред основните въпроси на предстоящата конференция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:09 | 01.09.22 г.
fallback