fallback

ДКЕВР избра компанията, която ще снабдява Елин Пелин с природен газ

Направеното от Газо-енергийно дружество - Елин Пелин предложение е по-добро по всички критерии за оценка от това на другия кандидат -Софиягаз

14:58 | 11.07.07 г.
Автор - снимка
Създател

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) определи Газо-енергийно дружество – Елин Пелин” ООД за победител в конкурса за разпределение и снабдяване с природен газ на територията на община Елин Пелин, съобщиха от комисията.

Другият участник в конкурса беше „Софиягаз” ЕАД.

Направеното от Газо-енергийно дружество - Елин Пелин предложение е по-добро по всички критерии за оценка, се казва в съобщението на ДКЕВР. Дружеството е предложило достатъчно убедителни доказателство за осигуряване на заложените в бизнес плана средства, необходими за финансиране на проекта. То предлага по-ниска средно-притеглена цена за пренос и обществено снабдяване, както и по-висока предвидена консумация на природен газ и по-голям брой присъединени потребители към десетата година от извършване на дейността.

Предвижданията на Газо-енергийно дружество – Елин Пелин в рамките на първите десет години е да бъдат присъединени около 3 577 битови, 35 промишлени и 190 обществено-административни потребители. За същия период дружеството предвижда да инвестира 11,835 млн. лв. и да изгради газоразпределителна мрежа с дължина 109 581 м.

Комисията издаде и лицензии на Булгаргаз ЕАД за обществена доставка на природен газ, на Булгартрансгаз ЕАД за пренос на природен газ, транзитен пренос на природен газ и съхраняване на природен газ, на Овергаз инк. АД за разпределение на природен газ и обществено снабдяване за територията на община Банско и на Бургасгаз ЕАД за разпределение на природен газ и обществено снабдяване с природен газ за територията на общините Бургас, Карнобат, Айтос, Несебър, Поморие, Созопол, Приморско и Царево.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:00 | 14.09.22 г.
fallback