fallback

IPO-то на Специализирани бизнес системи на фокус тази седмица

Компанията планира издаване на нови 33 620 броя акции, всяка с номинал от 50 лв. и емисионна стойност от 68 лв.

07:44 | 09.07.07 г.
Автор - снимка
Създател

На 11 юли (сряда) стартира подписката за участие в първичното публично предлагане на акции на Специализирани бизнес системи АД. Акции ще могат да се записват до 24 юли включително.

Специализирани Бизнес Системи АД планира да увеличи капитала си от 3,319 млн. лв. до 5 млн. лв., чрез издаване на нови 33 620 броя акции с номинална стойност 50 лв. Емисионната стойност, на която ще бъдат предложени акциите е фиксирана и е в размер на 68 лева. Така, ако предлагането бъде успешно, дружеството ще набере 2,27 млн. лв., след приспадане на разходите по IPO-то. Пазарната капитализация на компанията ще достигне 6,8 млн. лв.

Специализирани Бизнес Системи е създадена през 1990 г. Основните сфери на дейност на дружеството са внос, износ, дистрибуция и сервизиране на персонални компютри, техника, офис системи, сървъри, приложен софтуер, обучения.

Също така в сряда е и последната дата за сключване на сделки са акции на Евроинс, даващи право на участие в увеличението на капитала и на дивидент. Увеличението от 7,5 млн. лв. на 10 млн. лв. ще се извърши със собствени средства на дружеството. Гласуваният дивидент за миналата година е в размер на 0,17 лв. на акция (брутен) преди увеличението на капитала.

За тази седмица са насрочени и 12 Общи акционерни събрания. В понеделник ще се състои Общо събрание на Пълдин холдинг, във вторник – на Екофилтър, Индустриална холдингова компания и Филтекс, в сряда – на Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ, в четвъртък – на ИД Индустриален фонд и Венец, а в петък – на Фонд за земеделска земя Мел инвест АДСИЦ, Оригинал, Българска роза – Севтополис, Агро финанс АДСИЦ и ФС Холдинг. Акционерите на Българска роза – Севтополис ще гласуват за увеличение на съществуващия акционерен капитал от 6 032 712 лв. на 12 065 424 лв., чрез издаване на нови 6 032 712 акции с номинална и емисионна стойност от 1 лв. всяка една.

В петък (13 юли) е последната дата за търговия с правата от първоначалното увеличение на капитала на Недвижими имоти София АДСИЦ. Дружеството планира да увеличи капитала си от 500 на 650 хил. лв., чрез издаване на 150 хил. акции с номинална и емисионна стойност от 1 лв. Акции от увеличението ще могат да се записват до 8 август включително.

Недвижими имоти София АДСИЦ ще инвестира основно в няколко пазарни сегмента – офиси, жилищни имоти, търговски имоти, парцели, земеделска земя и индустриални имоти, които предимно са на територията на София.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:52 | 02.09.22 г.
fallback