fallback

Пореден случай на изпратени без договор българи в чужбина

За втори път ще проверяват фирма посредник, нарушаваща трудовото законодателство

13:21 | 06.07.07 г.
Автор - снимка
Създател

Фирма посредник при наемането на лица за работа в чужбина отново ще бъде проверявана от българските власти, след като вече веднъж е било установено, че работи в нарушение на правилата, става ясно от съобщение на Министерство на труда и социалната политика (МТСП).

Първата проверка на посредника, за който става въпрос - „Пърфект стаф сълюшънс”, е била направена през февруари. Тогава били констатирани шест нарушения и съставени два акта. Фирмата обаче продължила да работи.

Сега, след поредния получен сигнал от пострадали клиенти, от МТСП обявиха, че са инициирали нова незабавна проверка.

Сигналът е получен от български граждани на 3 юли 2007 година, изпратени на работа във Великобритания с посредничеството „Пърфект стаф сълюшънс”. Оплакването е свързано с това, че не са спазени изискванията на трудовото законодателство и на нормативните изисквания за предоставяне на посреднически услуги по наемане на работа.

От страна на фирмата посредник не са осигурени трудови договори на българите, няма изграден механизъм за регулярно упражняване на труд на работниците съгласно изискванията на работодателите във Великобритания и Хоум офис.

Сънародниците ни в момента са настанени в българското посолството в Лондон. От МТСП уточниха, че е осигурено съдействие при отпътуването им за България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:56 | 05.09.22 г.
fallback