fallback

Държавният дял от 21% в Кремиковци няма да се продава до края на 2008 г.

На пресконференция вчера от Кремиковци заявиха, че ще вложат 319 млн. лв. до 2011 г., за да престане комбинатът да замърсява околната среда

15:16 | 05.07.07 г.

Индивидуален план за развитие на Кремиковци до 2008 г. предвижда държавният дял от 25.29% в капитала на Кремиковци АД да не бъде продаван до края на 2008 г., казаха от пресцентъра на Министерството на икономиката и енергетиката в отговор на запитване от Investor.bg. Документът е приет от Министерски съвет преди приватизацията на металургичния комбинат.

На пресконференция вчера от Кремиковци заявиха, че ще вложат 319 млн. лв. до 2011 г., за да престане комбинатът да замърсява околната среда.

Днес от дружеството съобщиха, че са превели на НЕК просрочени задължения в размер на 4 млн. лв., заради които електрическата компания започна поетапно спиране на тока към комбината. От 13 юни акциите на Кремиковци АД не се търгуват на БФБ-София поради непредаване на отчет за първото тримесечие на 2007 г. Мярката ще продължи до предаването на тримесечен отчет, но най-късно до 30 юли, когато е крайният срок за предаване на отчет за второто тримесечие, съобщи Българска фондова борса – София.

Поради спряната търговия всички акционери в дружеството не могат да се освободят от собствеността си чрез продажба, нито желаещите да купят акции на металургичния комбинат могат да го направят.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:25 | 06.09.22 г.
fallback