fallback

Вивартия изплати 89% от договорената цена за Обединена Млечна Компания

Останалите 10,7% от цената по сделката, или 748 880 лв., са депозирани за срок от около 1 година за покриване на евентуални щети

12:17 | 04.07.07 г.

Вивартия, Гърция е платило на дъщерното дружество на Доверие Обединен Холдинг – Доверие Капитал, 6,25 млн. евро или 89,3% от договорената цена по договора за продажбата на 1 088 304 броя акции, собственост на Доверие Капитал, представляващи 37,4 на сто от капитала на Обединена Млечна Компания АД-Пловдив (ОБК), става ясно от съобщение на БФБ-София.
Останалите 10,7% от цената по сделката, или 748 880 лв., са депозирани за срок от около 1 година за покриване на евентуални щети. От своя страна Доверие Капитал АД е джиросало (прехвърлило) в полза на Вивартия притежаваните от него акции в капитала на ОМК.
През април Доверие обединен холдинг и Global Finance подписаха споразумение с Вивартия за продажбата на 99,99% от капитала на Обединена млечна компания на гръцката компания.
Междувременно от съобщение на БФБ става ясно, че Индустриален холдинг Доверие АД, което е дъщерно на Доверие Обединен Холдинг, е сключило договор за паричен заем с Телсо АД за сумата от 1,8 млн. лв. при 6,7% годишна лихва за срок от шест месеца.
Телсо АД притежава 24,23% от капитала на Софарма АД-София.
През юни стана ясно, че Борис Борисов, който участва в управителните органи на Телсо АД и Телекомплект АД, както и в надзорния съвет на София АД, е избран за член на УС на Доверие Обединен Холдинг. Телсо АД, Телекомплект АД и София АД са основни акционери в Софарма АД.
В края на май изпълнителният директор на Софарма Огнян Донев влезе в Надзорния съвет на Доверие обединен холдинг, след като преди това придоби пряко и чрез свързани лица 15,39% от капитала на холдинга.
След новината акциите на Доверие Обединен Холдинг поскъпнаха с близо 60 ст. спрямо цената на отваряне на борсовата сесия до 7,68 лв. Софарма до момента се понижава с 0,55% до 7,17 лв.

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Доверие Обединен Холдинг АД(DUH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:57 | 14.09.22 г.
fallback