fallback

Започват изравненията за парното, променят наредба заради нередовни платци

Трябва да бъде преценено законово как да се процедира и в случаите, когато част от потребителите не са осигурили достъп до жилищата си за отчет на топломерите

17:58 | 03.07.07 г.
Автор - снимка
Създател

Започва изготвянето на изравнителните сметки за сградите, в които потребителите са монтирали на всички радиатори уреди за индивидуално отчитане на топлинната енергия или апартаментни топломери и са осигурили достъп за отчитането им, съобщиха от Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ). Тези сгради са около 40% от общия брой топлофицирани сгради.

В сградите, при които относителният дял на енергията за сградна инсталация надвишава енергията за отопление на имотите, т.е. където е имало голям брой изключени радиатори през зимата, се налагат анализи и проверки на получените резултати от предварителните изравнителни сметки. До тези заключения са стигнали представителите на ръководството на МИЕ и на фирмите за дялово разпределение при днешния си разговор относно резултатите от прилагането на Наредбата по топлоснабдяване, влязла в сила от месец април 2007 г.

Трябва да бъде преценено законово как да се процедира и в случаите, когато част от потребителите не са осигурили достъп до жилищата си за отчет на топломерите на предварително определени дати или когато на радиаторите не са монтирани топломери (около 5% от от жилищата). Ще припомним, че при неосигуряване на достъп фирмите за топлинно счетоводство досега начисляват максимално количество ползвана топлоенергия за обема на даденото жилище.

Във връзка с посочените три вида особени случаи, ще бъдат направени корекции в някои текстове на Наредбата за топлоснабдяване, след което ще започне изготвянето на изравнителните сметки, посочват от МИЕ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:40 | 07.09.22 г.
fallback