fallback

Избраха Пощенска банка за банка на годината

Участниците в тазгодишната класация са общо 27 банки, които са класирани по количествени и качествени критерии, разработени с активното съдействие на експерти от БНБ

15:40 | 03.07.07 г.

Пощенска банка бе избрана за най-успешната банка на 2006 г., стана ясно на проведена днес пресконференция за заключителните резултати от конкурса „Банка на годината“.

На второ място в класацията е Първа инвестиционна банка, на трето – Обединена българска банка, а на четвърта позиция се нареди Банка ДСК.

По критерия „Динамика и развитие“ отличената финансова институция отново е Пощенска банка. Наградата в категория „Пазарен дял“ отива в Банка ДСК, а приз за „Ефективност“ спечели Българо-американска кредитна банка.

Участниците в тазгодишната класация са общо 27 банки, които са класирани по количествени и качествени критерии, разработени с активното съдействие на експерти от БНБ.

В комитета, определил призовите позиции, влизат председателят на Сметната палата проф. Валери Димитров, Камелия Касабова, зам.-председател на 40-тото Народно събрание, Ивайло Калфин, вицепремиер и министър на външните работи, Саша Безуханова, ген. директор на HP България, Мария Георгиева, директор на Международния банков институт, Силвия Пенева, съдружник в Deloitte & Touche България, Пламен Орешарски, министър на финансите, Камен Тасев, изп. директор на Българския форум на бизнес лидерите, Андрей Пръмов, финансов експерт, Михаил Стоянов, член на УС и директор на фондация Буров и др.

Резултатите от направената оценка на разглежданите финансови институции показват наличието на две тенденции – от една страна, е видно, че състоянието на банковата система се подобрява, а от друга, се наблюдава постоянен ръст на финансовите показатели в сектора, коментира Андрей Пръмов.

„Изобщо не може да се сравнява банковата система сега и преди десет години“, каза от своя страна проф. Димитров, като допълни, че притесненията за кредитния бум и последиците, които той може да има върху банковата система, са неоснователни.

Свързани компании:

ТБ Първа Инвестиционна Банка(FIB)

ТБ Българо-Американска Кредитна Банка АД(5BNC)

ТБ Юробанк И Еф Джи България АД(9FSD)

ТБ Юробанк И Еф Джи България АД(9FSA)

ТБ Обединена Българска Банка АД - ипотечни облигации(9IMB)

ТБ Първа Инвестиционна Банка АД- трета емисия(5F4B)

ТБ Първа Инвестиционна Банка АД- втора емисия(5F4A)

ТБ Българо-Американска Кредитна Банка АД- четвърта емисия(5BNB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:42 | 13.09.22 г.
fallback