fallback

Около 60 румънски компании заявиха за месец интерес за бизнес с България

Осигурени са консултации за излизане на румънския и български пазар в зависимост от спецификата на продукта и сектора

09:02 | 03.07.07 г.
Автор - снимка
Създател

През юни Българо-румънската търговско промишлена палата, която е със седалища в Русе, е организирала работни срещи в Румъния с около 60 румънски компании за възможностите за развитие на бизнес в България и за индивидуални консултации, обобщиха от палатата.

Срещите са били в три гранични румънски града - Констанца, Слатина и Дробета Турну Северин.

От месец официално работи консултативния център по проекта, в който експерти на палатата предоставят безплатни консултации и информация на малките и средни фирми от граничния българо-румънски регион за икономическото развитие, цени на труд и недвижими имоти, наеми в граничните райони от България Видин, Враца, Монтана, Велико Търново, Плевен, Русе, Силистра и Добрич и от Румъния - Мехединци, Олт, Долж, Телеорман, Кълъраш, Гюргево и Констанца.

Осигурени са консултации за излизане на румънския и български пазар в зависимост от спецификата на продукта и сектора. Предоставя се информация за законодателството и се организират контакти на местни организации и експерти. Фирмите получават възможности за участие в панаири и изложения.

В Българо-румънската търговско промишлена палата е създаден наръчник, предназначен за румънските фирми, от който те могат да получат първоначална информация за създаване и ръководене на бизнес в България.

Съответна информация за румънския пазар ще бъде представена и в наръчника, предназначен за българските фирми, за които работни срещи по проекта ще се осъществят през септември.

Инициативите са по проект "Пътуваща трансгранична клиника на предприемача", който се осъществява в партньорство със седем румънски бизнес-асоциации от пограничния дунавски регион. Проектът е с подкрепата на Програма ФАР Трансгранично сътрудничество България - Румъния.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:51 | 05.09.22 г.
fallback