fallback

Големите металургични предприятия очакват загуби заради новите цени на тока

Само за юли компаниите прогнозират загуби между 200 и 500 хил. лв.

18:09 | 02.07.07 г.

Участници в работна среща на представители на предприятия и браншови организации, чиято дейност е пряко зависима от цената на елекрическата енергия, коментираха, че през юли могат да понесат загуби от порядъка на 200 хил. до 500 хил. лв. заради новите цени на тока, съобщиха от Българска стопанска камара (БСК).
Според участниците в дискусията, тъй като продукцията на представените от тях заводи е суровина за машиностроенето, новите цени на електроенергията неминуемо ще се отразят стъпаловидно по веригата, като ще засегнат всички останали сфери на индустрията и икономиката.
Предприятията планират в следващите дни ще се потърси среща с Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).
Аналогични са проблемите в циментовия отрасъл, индустриалното хлебопроизводство и тежкото машиностроене, е станало също ясно по време на срещата.
В нея са взели участие представители на Радомир Метал Индъстри, КЦМ – АД, Стомана индъстри, Българска асоциация на металургичната индустрия, Кремиковци АД, Асоциация на хлебопроизводителите и БСК.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:12 | 22.08.22 г.
fallback