fallback

Спарки Елтос увеличава капитала с до 2,8 млн. лв. чрез права

УС на дружеството е задължил изпълнителния директор на Спарки да изготви доклад с предложения относно параметрите на емисията в срок до 2 месеца

11:24 | 02.07.07 г.

Управителният съвет (УС) на Спарки Елтос АД-Ловеч е решил да бъде увеличен капиталът на дружеството с до 2 800 000 акции с номинална стойност 1 лев с цел изпълнение на инвестиционната програма на дружеството, съобщи БФБ-София.

УС на Спарки Елтос е задължил изпълнителния директор на дружеството в срок до 2 месеца да изготви подробен доклад, в който да изложи мотивирани предложения относно параметрите на увеличението на капитала на дружеството.

През юни акционерите на Спарки Елтос гласуваха за увеличение на капитала на компанията от 2 на 14 млн. лв. със собствени средства.

В интервю за Investor.bg председателят на Надзорния съвет на Спарки Елтос Станислав Петков заяви, че инвестиционната програма на предприятието за производство на електроинструменти за тази година е на стойност 4,5 млн. лв.

До момента акциите на Спарки добавят 3,15% до 10,48 лв. при прехвърлени 935 лота. Най-добри оферти за покупка има при цена 10 лв., а най-добри оферти за продажба има при цена 10,19 лв.

Свързани компании:

Спарки Елтос АД(ELTS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:07 | 06.09.22 г.
fallback