fallback

Цената в IPO-то на Бианор е 10,25 лв. за акция при 2,22 пъти презаписване

С поредното успешно първично публично предлагане компанията привлече 1,38 млн. лв.

10:27 | 02.07.07 г.

Първа финансова брокерска къща ООД и Бианор АД са определили чрез преговори и с консенсус цена от 10,25 лв. за акция на Бианор АД в първичното публично предлане на акции от дружеството, оферти за което се приемаха до петък, съобщи БФБ-София.

Коефициентът на презаписването е 2,22 пъти, съобщиха за Investor.bg от мениджъра по предлагането ПФБК.  За сравнение, презаписването при акциите на Корпоративна търговска банка за пазарните поръчки беше над 13 пъти, а презаписването при Първа инвестиционна банка беше 6,25 пъти. Минималната емисиона цена в IPO-то на Бианор бе 10 лв. за акция.

Общият обем на подадените заявки за емисията е надхвърлил 3 милиона лева. Над 20% от тях са направени от чуждестранни физически и юридически лица.

Горепосочената цена (10,25 лв.) представлява единична емисионна стойност за новите акции от увеличението на капитала на дружеството, разпределени в предлагането.

В предлагането са разпределени 135 000 акции. Общата продажна стойност на разпределените в предлагането акции е 1,38 млн. лева. Сумата ще бъде използвана за разработване на нови канали за продажба, придобиване на други фирми от бранша, сертификации и инвестиции в настоящите дружества от групата. Класирани са офертите на 107 физически и юридически лица. С реализирането на настоящата емисия „Бианор” АД увеличава капитала си на 675 222 лева. Обемът на свободно търгуваемите ценни книжа ще бъде около 20%. Разходите, свързани с предлагането, възлизат на 39 293 лв., в това число възнаграждение на ПФБК ООД от 15 000 лв. и 1,5 % от общата стойност на пласираните нови акции, или 20 756 лв., както и такса платена на Комисията за финансов надзор за издаване на потвърждение на проспекта от 1 750 лева.

Бианор реализира 31% ръст в консолидираната печалба за първото тримесечие, а за следващите две години дружеството предвижда инвестиции за близо 4 млн. лв. „Успешното реализиране на емисията ни дава увереност за бъдещото развитие на групата и реализирането на стратегията ни”, заяви Костадин Йорданов, изпълнителен директор на Бианор. „Публичността носи серия от позитиви, но и голяма отговорност към всички, които ни гласуваха доверие. Готови сме да посрещенем тази отговорност с пълна откритост и прозрачност към инвестиционната общност”, добави Йорданов.

Предстои вписване на увеличението на капитала на дружеството в търговския регистър, регистриране на новите акции в „Централен депозитар” АД и в регистъра на Комисията за финансов надзор. Очаква се акциите на „Бианор” АД да започнат да се търгуват на „Българска фондова борса – София” АД през месец август.

„Бианор” АД е създадена през 1998 година под името Арексус. През годините тя се специализира в сферата на информационните технологии и разработването на софтуерни решения и продукти. В момента „Бианор” АД обединява група от три дъщерни дружества, всяко със своя сфера на специализация и динамично развитие.

„Бианор Сървисиз” ЕООД извършва планиране, проектиране, разработка, тестване и внедряване на софтуерни решения, консултации в сферата на високите технологии и бизнес процесите. „Бианор Сървисиз” има значителен опит в изпълнението на високотехнологични проекти за клиенти в Европа, САЩ и Япония. Качеството на извършваните от компанията услуги се доказва и от дългосрочното обвързване с голяма част от нейните клиенти.

Основната сфера на дейност на „Некстборн” ООД е графичен дизайн, разработка на потребителски интерфейси, и уеб сайтове, изграждане на корпоративна идентичност, маркетингови услуги и консултации. През 2006 и 2007 година дружеството печели общо 3 първи награди „Златен чадър” на Международни медиен фестивал в Албена.

“Най-Маг” ООД е последният инвестиционен проект в групата. Дружеството е създадено в началото на 2007 година и насочва дейността си към осъществяване на проекти в областта на електронната търговия.

Свързани компании:

Бианор Холдинг АД(BNR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:13 | 04.09.22 г.
fallback