fallback

Правата на Недвижими имоти София привличат интерес през седмицата

Също така днес ще се извърши конвертирането на облигациите на Индустриален холдинг България

08:00 | 02.07.07 г.
Автор - снимка
Създател

От днес (2 юли) стартира търговията с правата от първоначалното увеличение на капитала на Недвижими имоти София АДСИЦ. Дружеството планира да увеличи капитала си от 500 на 650 хил. лв., чрез издаване на 150 хил. акции с номинална и емисионна стойност от 1 лв.

Учредители на дружеството са УД Статус Капитал АД, което записва за сметка на договорен фонд „Статус Нови Акции“ 245 хил. акции, представляващи 49% от капитала. и Софконсултинг АД притежава други 30% от капитала, а останалите акционери са ИП Статус Инвест АД (9%), Статус - 1 АД (6%) и Екозона АД (6%).

Дружеството планира да инвестира основно в няколко пазарни сегмента – офиси, жилищни имоти, търговски имоти, парцели, земеделска земя и индустриални имоти, които предимно са на територията на София.

Също така днес ще се извърши конвертирането на облигациите на Индустриален холдинг България, с което капиталът на компанията ще бъде увеличен с максимум 5,25 млн. лв. до 26,25 млн. лв. Конвертирането на облигациите се извършва в съотношение една облигация за една акция на деня на падежа на облигационния заем (2 юли 2007 г.).

Във вторник е последната дата за търговия с правата от първоначалното увеличение на капитала на И Ар Джи Капитал-3 АДСИЦ. За записване са предложени 700 000 акции, всяка с номинал от 10 лв. и емисионна стойност от 20 лв.

Ако бъдат записани всички предложени акции, капиталът на дружеството ще нарасне до 21 млн. лв., а в касата му ще постъпят 14 млн. лв., които ще бъдат използвани за строежа на търговски и логистични центрове във Варна, Бургас, Стара Загора и София.

Вторник (3 юли) е и последната дата за сключване на сделки с акции на Строителна механизация 2000 АД и Полиграфия АД, даващи право на глас в Общите събрания на двете дружества, насрочени за 19 юли.

В сряда е последният ден, в който книжата на САФ Магелан АД, Хелт енд Уелнес АДСИЦ и Югоизточен холдинг АД ще се търгуват с право на глас в Общите събрания на дружествата, които ще се проведат на 20 юли. Четвъртък (5 юли) е последната дата за сключване на сделки с акции на Ексклузив Пропърти АДСИЦ, даващи право на глас в акционерното събрание на 23 юли.

На 6 юли (петък) са насрочени Общи събрания на ХД Дунав и Фонд за енергетика и енергийни икономии АДСИЦ. Акционерите на ФЕЕИ АДСИЦ ще гласуват за брутен дивидент от 0,18 лв. на акция за 2006 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:45 | 30.08.22 г.
fallback