fallback

Химимпорт увеличава капитала си с 15,8% до 150 млн. лв.

Емисионната стойност на новите акции ще бъде посочена в Проспекта за публично предлагане на ценни книжа

15:54 | 29.06.07 г.

Химимпорт планира да увеличи капитала си с 15,8 на сто от 130 млн. лева на 150 млн. лева, чрез издаване на 20 млн. нови, обикновенни, безналични акции с право на глас, с номинална стойност от 1 лев всяка, сочи съобщение на БФБ-София.
Емисионната стойност ще бъде посочена в Проспекта за публично предлагане на ценни книжа, изготвен във връзка с увеличението на капитала.
Решението е взето на заседание на Управителния съвет на Химимпорт, проведено на 29 юни, като на заседание от същата дата Надзорният съвет на дружеството е потвърдил решението.
Още през април изпълнителният директор на Химимпорт Александър Керезов заяви за Investor.bg, че дружеството планира увеличение на капитала, а също и че целта на Химимпорт е дружеството да се листне на най-високия сегмент на БФБ-София.
За целта е необходим free float от 25 на сто, но по думите на Керезов достигането на този праг ще зависи от развитието на дружеството, като не е ясно все още дали това ще стане чрез продажба на акции от мажоритарния собственик или чрез увеличение на капитала.
За първото тримесечие на годината Химимпорт обяви неконсолидирана печалба от 11,07 млн. лв. при 46 хил. лв. положителен финансов резултат за същия период на миналата година. Големият ръст в печалбата идва основно от положителни разлики от операции с финансови активи за 19,4 млн. лв.
Днес акциите на Химимпорт добавиха 3,08% до 12,38 лв. при прехвърлени 72 272 лота. Въведени оферти за покупка има при цена 12,321 лв., а за продажба – при цена 12,48 лв.

Свързани компании:

Химимпорт АД(CHIM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:55 | 10.09.22 г.
fallback