fallback

Шофьорите от градския транспорт в София остават в стачна готовност

Синдикатите ще продължат да настояват общината да се откаже от отдаването на автобусни линии на частни превозвачи

11:30 | 29.06.07 г.
Автор - снимка
Създател

Шофьорите от градския транспорт в София остават в стачна готовност, въпреки че беше изпълнено искането им за увеличение на заплатите, съобщи БГНЕС.

Пред Инфорадио председателят на Транспортния синдикат към КТ „Подкрепа” Павел Христов заяви, че синдикатите ще продължат да настояват общината да се откаже от отдаването на автобусни линии на частни превозвачи. Общинският съвет гласува вчера отдаването на 51 линии в столицата.

Заместник-кметът по транспорта в столицата Велизар Стоилов каза, че докладната за отдаването на автобусни линии е съгласувана със синдикатите. Той бе категоричен, че правата на шофьорите от градския транспорт в София няма да бъдат ощетени при отдаването на автобусни линии на частни превозвачи.

Задължително условие е да се кандидатства с абсолютно нови автобуси, които отговарят на европейските изисквания, уточни Велизар Стоилов. Автобусни линии, които се движат в центъра на София също ще бъдат отдавани, съобщи заместник-кметът по транспорта. Той не се ангажира със срок кога ще стане това.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:51 | 26.08.22 г.
fallback