fallback

Най-много обжалвани обществени поръчки - в строителството и реконструкцията

Следват поръчките, свързани с нуждите на болнични заведения, както и процедурите за доставка на компютри и софтуер

15:21 | 28.06.07 г.
Автор - снимка
Създател

Най-големият брой обжалвани пред Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) обществени поръчки са в строителството и реконструкцията на инфраструктурни обекти, следвани от тези, свързани с нуждите на болнични заведения, както и процедурите за доставка на компютри и софтуер. Това каза пред журналисти след срещата си с посланика на САЩ Джон Байърли председателят на комисията Петко Николов, цитиран от БТА.

От септември 2006 г. досега нивото на обжалване на обществените поръчки не намалява, като броят на жалбите от началото на годината досега е надхвърлил броя на жалбите от септември миналата година до края на 2006 г., заяви още Петко Николов.

Тенденцията за намаляване на участниците в обществените поръчки не води до занижаването на контрола и качеството на участниците в тях, а показва едно по-законосъобразно поведение от страна на възложителите, което според председателя на комисията намалява възможностите за корупция.

Петко Николов е информирал посланик Байърли, че комисията се е възползвала от подписаното с прокуратурата споразумение за разбирателство, което предвижда възможността комисията да информира прокуратурата при съмнение за корупционно поведение на някоя от страните в концесия или обществена поръчка.

Посланикът на САЩ е посочил, че комисията се ползва с добро име сред американските компании.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:39 | 22.08.22 г.
fallback