fallback

Енергоремонт подаде оферта за македонска фабрика за електрооборудване

Държавата продава 41,7 на сто от капитала на фабриката "Емо", която е оценена общо на 11,3 млн. евро, пише македонски вестник

12:27 | 27.06.07 г.
Автор - снимка
Създател

Българската компания „Енергоремонт“ е подала оферта за закупуването на охридската фабрика за производство на електрооборудване „Емо“, съобщи македонският вестник Вечер. Потърсени за информация, от Енергоремонт холдинг не предоставиха непосредствен коментар относно публикацията.

Според вестника българската компания е единствената, подала оферта за търга за продажба на държавния дял в „Емо“, който приключи вчера. От Министерството на икономиката на Македония не са съобщили на каква стойност е офертата на Енергоремонт за дела от 41,7 на сто от капитала на фабриката, която е оценена общо на 11,3 млн. евро.

Чешката финансова група Ј&Т, която е проявила интерес за закупуването на охридската фабрика, не е подала оферта.

„Офертата на българската компания ще бъде представена за разглеждане на комисия, в която участват министърът на икономиката Вера Рафайловска и вицепремиерът Зоран Ставрески, които ще вземат решение за продажбата“, са заявили още от министерството.

Последната оценка на „Емо“ е направена преди 13 години, като фабриката е оценена на 11,3 млн. евро. Минатата година предприятието е отбелязало загуба в размер на 3,6 млн. евро, а неплатените задължения възлизат на 25 млн. евро.

Държавата продава една акция от дела си във фабриката за 39,13 евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:19 | 22.08.22 г.
fallback