fallback

Преглед на печата за 27 юни

07:57 | 27.06.07 г.
Автор - снимка
Създател

Петьо Стайков: Поддържаме за наша сметка част от каналната мрежа на БТК

в. Дневник

Наскоро беше подновен старият спор между БТК и алтернативните оператори за условията за ползване на шахтите на телекома. Повод за това станаха одобрените от Комисията за регулиране на съобщенията през май нови общи условия на БТК, в това число и нови цени за метър кабел. Според кабелните и интернет операторите увеличените цени за наемане на шахтите ще носят на БТК приходи в размер на 800 млн. лева годишно. Досега се знаеше, че кабелните оператори не полагат кабелите си в шахтите, а сега излезе наяве и друго: че някои ги слагат незаконно и без да плащат... - Част от операторите наистина ползват нелегитимно каналната мрежа на БТК, но според нас задължение на БТК е да следи кой какво ползва. Ние неведнъж сме заявявали на срещите си с телекома, че сме готови да й съдействаме, за да бъде прекратен този процес, защото той рефлектира върху нас, операторите с договори. Оператор, който не прави разход за една услуга, има по-ниска цена към клиента и е по-гъвкав и ефективен в конкурентна среда.

"Райфайзен рисърч": Дефицитът по текущата сметка и инфлацията ще растат още

в. Дневник

Дефицитът по текущата сметка на България ще продължи да се задълбочава и ще достигне 18% от БВП на страната в края на тази година, се казва в последния доклад на "Райфайзен рисърч" за България. Дисбалансът се увеличава с тревожни темпове, което е накарало оганизацията да преразгледа първоначалните си прогнози. Преди около месец финансовият министър Пламен Орешарски също изрази тревога, че има вероятност дефицитът да достигне 18% в края на годината, а преди дни допусна възможността да се преразгледат официално залегналите в бюджета на страната прогнози за основните макропоказатели. Очакваните постъпления по структурните и кохезионните фондове на ЕС, които да финансират дефицита, все още не дават резултат. Ясно е, че ефектът им във финансирането на дисбаланса е силно преувеличен, смятат от "Райфайзен рисърч".

Драстични глоби за шофьорите от днес

в. Новинар

Шофьорите, които нарушат правилата за управление на автомобилите, ще трябва да плащат драстични глоби от днес, след като влязоха в сила промените в Закона за движение по пътищата. Спрямо измененията за превишаване на разрешената скорост в населено място с 30 км/ч ще се плаща санкция от 100 лева. Водачът, който повторно се движи с над 31 км/ч, се наказва с глоба от 300 лв. и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от три месеца. Най-тежка е санкцията за бясна скорост от 51 км/ч над допустимата, като за това прегрешение ще се плаща сумата от 250 лева.

Станишев подгони митниците, иска да събират повече пари

в. Новинар

След като онзи ден министър-председателят Сергей Станишев възложи на Националната агенция по приходите (НАП) да увеличи събираемостта на данъците, вчера той поиска същото и от Агенция "Митници". До понеделник ръководството на агенцията трябва да изготви анализ за повишаване на постъпленията. Според премиера сериозни резерви имало при акцизите на горива, тютюневите изделия и алкохола. Необходимо било и засилване на безмитната търговия.

Общините газят поръчките

в. Стандарт

Най-много нарушения при обществените поръчки правят общините. Това показва проучване, направено през май от "Прозрачност без граници". То беше представено от Стойчо Стойчев от асоциацията на кръгла маса "Корупционни нарушения в сферата на обществените поръчки". 67% от хората смятат, че категорично съществува корупция при възлагането на обществени поръчки. Още 21% също смятат, че по-скоро има корупция. Само 1% от анкетираните са отговорили, че няма.

Джакпотът на тотото стигна 2 млн. лв.

в. Стандарт

Рекорден джакпот се натрупа в трето теглене на играта 6 от 49 на Българския спортен тотализатор. Натрупаната сума гони 2 млн. лв. и чака поредния късметлия. След тегленията в неделя джакпотът от 1,7 млн. лв. оцеля и за седмица набъбна с 200 хил. лева. Така събраните пари се нареждат на 11-о място сред най-големите джакпоти в историята на Спорт тото.

"Хард рок кафе" може да дойде и в София

в. Дневник

Индианско племе семинол от Флорида планира да разшири веригата си "Хард рок кафе" (Hard Rock Cafe) в Източна Европа, в това число София и Будапеща, съобщи агенция "Блумбърг". Освен в Източна Европа американското племе планира експанзия още в Азия и Латинска Америка. В края на миналата година британската компания "Ранк груп" (Rank Group) се съгласи да продаде веригата си "Хард рок кафе" на семинол за сумата 965 млн. долара в брой. Това беше първата голяма покупка на международна компания от страна на индианско племе.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:45 | 22.08.22 г.
fallback